Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a participat luni la deschiderea Simpozionului Național „Armata și Biserica” desfășurat la Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Clujului, Divizia 4 Infanterie „Gemina” şi Corpul Rezerviştilor Militari Cluj, în Sala de festivități Cercului Militar din Cluj-Napoca.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oferit „Crucea Transilvană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, colonelului în retragere Ioan Pogan, președintele Filialei Județene a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ANCMRR).

Au rostit alocuțiuni Preasfințitul Părinte Claudiu Lucian Pop, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Iștvan.

Invitații au prezentat teme despre permanenta comuniune dintre Biserică şi Armată, precum şi acțiunile pentru eliberarea părţii de nord-vest a Ardealului.

Întâlnirea a fost dedicată Zilei Eliberării Clujului de sub ocupaţia horthystă la data de 11 octombrie 1944, şi Zilei Armatei Române, marcată anual la data de 25 octombrie, informează Ziarul Făclia.

În cadrul manifestării, Ansamblul coral  „Napoca – Viva” a prezentat un scurt program artistic.

NapocaNews