Primarul din Târgu Mureş, Soós Zoltán, este urmărit penal pentru mai multe fapte de abuz în serviciu în dosarul angajărilor din administraţia publică a oraşului şi a dat detalii despre posturile care au fost ocupate.

Consilierii locali au fost informați că, potrivit ordonanței DNA din 23 mai anul acesta, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, pentru săvârșirea a patru infracțiuni de abuz în serviciu.

Dosarul vizează transferul unei persoane de la Primăria Sângeorgiu de Mureş, unde era personal contractual și nu funcționar public, pe funcția de director al Direcției pentru Asistență Socială, transferul secretarului comunei Livezeni pe o funcție de consilier juridic grad 1 la Târgu Mureș, fără înștiințarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, precum și angajarea a patru noi consilieri personali pe lângă cei doi existenți, prin depășirea numărului de posturi prevăzute în organigramă.

Consiliul Local a fost informat că dauna adusă bugetului municipiului ar fi de circa 225.000 lei, reprezentând salarii ilegal datorate. Forului local i se cere să anunțe dacă se constituie parte civilă în cauzele aflate în urmărire penală, scrie Radio România Actualități.

NapocaNews