Protest pro-palestinian miercuri la Ambasada SUA din Liban după ce sute de palestinieni au fost uciși într-o explozie la spitalul Al-Ahli din Gaza. Protestatarii au dărâmat gardul Ambasadei SUA din Liban și aruncă cu pietre. Poliția a intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a-i înlătura pe protestatari. În zonă s-au auzit și focuri de armă.

Grupul Hezbollah a convocat un protest în capitala Libanului, Beirut. Mitingul în desfășurare este, de asemenea, un mesaj al Hezbollah că este de datoria lor să fie alături de oamenii din Fâșia Gaza asediată, relatează Al Jazeera.
content-image
content-image
Imaginile postate pe rețelele de socializare arată grupuri de bărbați care atacă cu pietre ambasada SUA, iar forțele de ordine încearcă să-i alunge cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, Ashraf Al-Qidra, a transmis miercuri printr-un comunicat că 471 de palestinieni au fost uciși și peste 314 au fost răniți în ceea ce el a numit un „masacrul israelian”, la Spitalul Al-Ahli al-Arabi din nordul Fâșiei Gaza.

Oficialii palestinieni au acuzat un atac aerian israelian pentru explozia de marți la spital, însă Israelul a transmis că explozia a fost provocată de o lansare eșuată de rachetă de către gruparea militantă Jihad Islamic Palestinian, care a negat.

NapocaNews