Mai mulți protestatari au întrerupt, în mod repetat, mărturia secretarului de stat al SUA Antony Blinken în fața Comisiei de Credite din Senat.

Secretarul american al apărării Lloyd Austin și Secretarul de stat Antony Blinken au încercat să argumenteze că Statele Unite ar trebui să trimită imediat ajutor Israelului și Ucrainei, într-o audiere a Comisiei referitoare la fondurile de urgență pentru cele două state.

Cererea masivă a Administrației Biden pentru 105 miliarde de dolari s-a împiedicat în Congresul divizat în această chestiune.

Mărturia secretarului Blinken a fost întreruptă de câteva femei care au cerut încetarea focului în Gaza. În sală, mai mulți protestatari și-au afișat palmele vopsite în roz.

Poliția Capitoliului i-a escortat rapid pe protestatari afară din încăpere. 12 persoane au fost arestate, conform presei americane.

Se pare că unii dintre cei care au întrerupt audierile erau afiliați ai grupării anti-război CODEPINK, care a cerut SUA să înceteze trimiterea de arme în Ucraina, relatează BBC.

NapocaNews