Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, anunță că a avut loc inaugurarea, la sediul central, Calea Dorobanților, nr. 104, etaj 3, vest a Colțului Indian din cadrul Sălii multiculturale.

Sala multiculturală, deschisă în anul 2019, Anul Cărții în România, cuprinde un fond de documente în limbile maghiară, franceză, poloneză și ucraineană. În acest an în care se împlinesc 75 de ani de relații diplomatice între România și Republica India, Biblioteca Județeană, prin bunăvoința și generozitatea Excelenței Sale Domnul Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, a primit prin donație un număr de 708 exemplare de carte, preponderent în limba engleză, editată în condiții grafice de excepție. Prin această donație, comunitatea clujeană are posibilitatea de a cunoaște mai îndeaproape cultura indiană, de la povești și legende pentru copii la incursiuni intersante despre viața sălbatică, tradiții, spiritualitate, monumente istorice și arhitecturale, Yoga, medicină tradițională și savori culinare.

Inaugurarea Colțului Indian a avut loc vineri, în prezența Excelenței Sale, Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei în România (foto).

Radu Ștefan