Radio Cluj găzduiește un spectacol de folk cu lansare de album. Este vorba despre Adriana Maria Andreica și albumul “Pe cărări de dor”. Evenimentul este cu intrare liberă și va avea loc marți, 10 octombrie, de la ora 19.00.

“Pe cărări de dor” este primul album al artistei Adriana Maria Andreica în vârstă de 44 de ani.

Folk-ul l-am descoperit în liceu, ca ascultător. Cântam, ocazional, cu chitara, între perieteni, în grup restrâns. În 2007 am aflat că aș putea avea potențial, fiind ascultată și încurajată de Magda Pușkaș, spune Adriana Maria Andreica.

În 2008-2010 au urmat participările la festivalurile de folk, dar și premiile. Apoi, în viața Adrianei Andreica a devenit prioritate o carieră în domeniul chimiei.

Chiar dacă era în pauză de la muzică, artista mai compunea câte o piesă, atunci când era inspirată, însă, după pandemie, muzica a revenit pe primul loc în preocupările ei. În ultimii ani a participat la mai multe festivaluri de muzică folk, unde a câștigat premii și aprecieri din partea criticilor și a publicului.

Încurajată de soț și cei dragi din jur, Adriana Maria Andreica a adunat 10 piese și a creat acest prim album, “Pe cărări de dor”, orchestrate de Eugen Mihăiescu, fondatorul trupei Kripton și inspirate din trăirile și experiența de viață a artistei.

La evenimentul de lansare din sala de spectacole a Radio Cluj, din 10 octombrie, de la ora 19.00 vor cânta și soliști invitați precum: Emeric Imre, Magda Pușkaș și Rareș Suciu, Sorin Zamfir (fost toboșar în Semnal M) și Ducu Hotima, oameni, care au avut un impact asupra carierei Adrianei. Concertul este cu intrare liberă și sunt așteptați aproximativ 200 de invitați.

În spectacol, artista a pregătit și un moment surpriză, special pentru toți oaspeții.

NapocaNews