Câteva sute de activiști evrei progresiști americani au ocupat luni, în mod pașnic, Statuia Libertății din New York pentru a cere Israelului încetarea focului și încetarea „bombardamentelor genocidare asupra civililor palestinieni din Gaza”, potrivit AFP.

Purtând tricouri negre pe care erau inscripționate sloganurile „Evreii cer încetarea focului acum” sau „nu în numele nostru”, câteva sute de tineri au desfășurat bannere pe care scria „întreaga lume privește” și „Palestinienii ar trebui să fie liberi” la baza simbolului emblematic al orașului New York.

„Celebrele cuvinte ale strămoșului nostru evreu Emma Lazarus gravate pe acest monument ne obligă să acționăm în sprijinul palestinienilor din Gaza care aspiră să trăiască în libertate”, a declarat Jay Saper de la Jewish Voice for Peace (JVP) într-un comunicat.

O declarație a Institutului pentru înțelegerea Orientului Mijlociu (Imeu) a cerut „încetarea bombardamentelor genocidare ale Israelului asupra civililor palestinieni din Gaza”.

„Atâta timp cât poporul din Gaza strigă, trebuie să strigăm mai tare, indiferent de încercările de a ne reduce la tăcere”, a exclamat fotografa americană Nancy Goldin, de asemenea în prezența consilierilor locali din New York, dintre care unii sunt foarte de stânga.

NapocaNews, Sursa foto Profimedia