Cazul Elena Lasconi sau ce ție nu-ți place altuia nu-i face.

N-o să mă refer la declarațiile doamnei Lasconi, al cărei fan nu sunt, din niciun punct de vedere. Sigur că dânsa are dreptul la opiniile ei și are dreptul să nu fie lapidată în public pentru acestea.

Ce vreau să menționez este cazul fiicei sale. Doamna Oana Lasconi se declară „anticapitalistă transilvăneană”, aliat eLGeBeTe, „socialistă”, veteran al jocurilor video”.

Practic, fiica Elenei Lasconi este chintesența a ceea ce a promovat Pro TV-ul de-a lungul existenței sale: disoluția românismului, a familiei, iresponsabilitatea și promiscuitatea. Același PRO-TV unde a lucrat Elena Lasconi ani de zile. Adică aceeași ideologie la care a lucrat cu sârg Elena Lasconi.

Dar așa cum se întâmplă-n viață, nu poți sluji la doi domni: doamna Lasconi a crezut că ideologia protv-istă pe care a îndesat-o pe gâtul românilor nu-i va afecta familia. Dar iată că s-a întâmplat.

Ca părinte, nu vreau să știu ce-i în sufletul Elenei Lasconi, când se vede renegată de propriul copil. Dar iată că toată munca ei de zeci de ani de la Pro TV are efecte concrete: distrugerea propriei sale familii.

Poate că pățania Elenei Lasconi îi va mai trezi pe unii care cred că pot defila cu progresismul de bonton în public, în speranța că vor fi lăsați în pace acasă. Nu merge. Nu poți spera că otrava pe care o împrăștii îi va afecta doar pe alții, în timp ce tu vei fi „protejat” de bunicii de la Hațeg.

Asta e valabil pentru cei care cred că merge și cu Untold-ul și cu Dumnezeu sau pentru cei care vor să tehnologizeze totul, dar sunt și cu tradițiile în suflet.

Nu merge.

Mihai Șomănescu

 

(Sursa Facebook)