Ciolacu șterge pe jos cu Orban! Umilință supremă pentru Budapesta

România șterge pe jos cu Ungaria! Premierul României, Marcel Ciolacu, susține ferm că ar trebui continuat ajutorul oferit Ucrainei. Din punctul lui de vedere, „slăbirea acestui sprijin va duce la încurajarea forțelor populiste”.În acest context, el a dat asigurări că România va continua să acorde „sprijin multidimensional” Ucrainei.

„România va continua să ajute Ucraina, indiferent de costurile politice. Aceste costuri politice sunt mai puțin importante decât precedentul pe care l-ar crea o victorie rusă”, a spus el în cadrul unui interviu acordat pentru Bloomberg.

Marcel Ciolacu a dat asigurări și că alegerile din 2024 nu vor schimba angajamentul României față de Ucraina. El a reamintit, totodată, că România susține aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la UE.

„Unanimitatea este greu de obținut din cauza opiniilor pro-ruse ale premierului ungar Viktor Orban și ale premierului slovac Robert Fico. Să nu uităm că anul viitor avem alegeri pentru Parlamentul European și, dacă vom vedea mai multe voci extremiste în adunare, asta ar crea o vulnerabilitate mai mare în interiorul UE”, a reamintit premierul României.

Premierul României a avertizat asupra riscului creșterii susținerii pentru forțele populiste în Europa.

„Vă puteți imagina câte sosii ale lui Putin am avea printre anumiți politicieni populiști europeni?”, a întrebat el.

Potrivit spuselor sale, războiul din Israel, probabil „se va rezolva mai devreme decât războiul de lângă România.”

Sprijinul pentru Ucraina a scăzut treptat

Vă amintim că, zilele trecute, ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, Dmitro Kuleba s-a aflat într-o vizită oficială în Germania, unde a încercat să obțină mai mult sprijin pentru Ucraina. Sprijinul pentru Ucraina a scăzut treptat, dat fiind că atenția internațională este îndreptată acum spre Israel.

„Aveţi încredere în noi, susţineţi lupta noastră! Iar victoria noastră va fi şi victoria voastră”, le-a zis el oficialilor germani.

NapocaNews