Ieri am luat pe Ștefanel de la școala pregătitoare,” Seminarul Ortodox”, str. Avram Iancu, nr.6. Nu ne mai întâlnisem de o lună.Timpul a trecut rapid, nici nu știu când vremea s-a scurs așa de repede. Am stat pe băncuța de la intrare așteptând să vină. Era ora 16. Nepoțelul e la semi internat. Profesorul de la ora de șah, Marutoiu Victor Constantin , mă vede și strigă: Ștefan a venit bunica! Ștefanel vine ,ca o săgeata spre mine și mă îmbrățișează.

– Cum de ai venit tu? Nu mi a spus nimeni! De ce nu ai mai venit pe la mine? Nu ai știut că sunt in vacantă? M-am plictisit…

Băețelul era senin, vesel, m-a surprins liniștea lui sufletească. De când este la acest Seminar Teologic, s-a schimbat în bine. Are învățători blânzi, le vorbește despre Dumnezeu. Acolo și eu simt o liniște sufletească ne definita.

Ne luom la revedere de la profesorul de șah și plecăm fericiți către statia de trolebuz de pe Memorandumului. Mergem pe străduțe înguste, pietruite, străzi care trezesc amintiri, venind din istorie.

– Vezi, am fost la dentist și uite ce frumoși dinți am?

Îmi arată dinții: albi și frumoși..

-Sunt foarte frumoși! I-am răspuns, privindu-i insistent.

– Mă spăl pe dinți dimineața și seara… Poți să mergi repede? Uite eu ce pot sa fug…

Aleargă, alerg și eu…

– Vezi? Ai rămas în urmă, te am întrecut, ți am spus să nu imbătrânești mai mult că în decembrie fac 7 ani. Să vii cu Bunu la noi…Bunu a mai îmbătrânit?

– Ai scris scrisoare la Moș Crăciun ce sa îți aducă? L-am întrebat eu cu subânțeles.

– Da, dar să știi că odată, eu am scris ceva și el mi-a adus altceva. Ce s a întâmplat? Uită și Mos Crăciun? Să ști că o să ningă, o să fie frumos. La tine vine Mosul sa te întrebe ce să îmi aducă?

– Sigur m-a și întrebat, dar nu am știut ce să îi spun că nu știu ce vrei.

– Uite îți spun: HAGHI OAGHI, ou Kinder și mașina cu telecomandă.Asta îmi doresc!

De Haghi Oaghi nu mai auzisem.

– Ce este Haghi Oaghi?

– O jucărie modernă. Caută pe google….

Aseară când am ajuns acasă am căutat și m am speriat. Sper sa se sperie și Moș Crăciun și să nu aducă așa ceva la copii…

Titina Nica Țene