Joi, la ora 12.00, a avut loc tradiționala conferință de presă a liderilor AUR Cluj la sediul filialei. Conferința de presă a fost susținută de deputatul Alin Coleșa, Cristian Șipoș, coordonatorul filialei Cluj a partidului, precum și de reprezentantul pe comunicare al organizației locale Cluj-Napoca, Aliodor Alexa.

Liderii AUR Cluj au sublinat importanța protejării patrimoniului național la Cluj-Napoca, aducând în atenția opiniei publice cazul dureros al Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.

Zilele trecute un eveniment cultural care se dorea a fi de amploare naţională precum redeschiderea Lapidarului medieval şi premodern închis de treizeci de ani de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca s-a dovedit un fiasco, punând într-o postură neprofesională conducerea acestei instituţii.

Liderii AUR Cluj, Alin Coleșa și Cristian Șipoș, au atras atenția  în conferința de presă asupra  conducerii muzeului, reprezentată de istoricul dr. Felix Marcu, care nu a fost capabilă să mențină deschis Lapidariul medieval, un simbol al patrimoniului local.

Specialistul pe comunicare al organizației locale AUR Cluj-Napoca, Aliodor Alexa a citit un comunicat dur, un adevărat rechizitoriu, la adresa conducerii muzeului și autorităților: ”La AUR Cluj-Napoca, ne-am angajat să protejăm și să promovăm istoria și valorile noastre, indiferent de cât de greu este de făcut. Acest incident ne doar dovedește, dar ne întărește și hotărârea – spunând cu încredere – de a continua acest angajament. Societatea noastră se măsoară prin cât prețuiește trecutul său și nu vom permite ca acesta să fie o notă de subsol în istorie. AUR Cluj-Napoca cere explicații publice și imediate pentru această nedreptate, și vă asigurăm – cu toată forța și seriozitatea – că vom lucra neobosit pentru a preveni astfel de evenimente în viitor.”

Vezi imaginea video a conferinței AICI.

NapocaNews