Jurnalistul Cristian Tudor Popescu și-a amintit de o întâlnire venită în momentul în care Klaus Iohannis nu ajunsese încă președintele Partidului Național Liberal, și a povestit la cea mai recentă ediție a emisiunii transmisă live de Recorder pe Youtube.

”Fusese doar candidat la funcția de premier în 2009 și de vicepremier în 2014 și pierduse”. Apoi, Klaus Iohannis începuse o ascensiune politică abruptă și densă. Jurnalistul i-a spus că ”Aveți așa un noroc, un farmec de ați urcat atât de scurt în carieră. Acum o rezolvați cu Crin Antonescu? Iohannis mi-a confirmat scurt: ”Da”, în sensul că va deveni președinte al PNL.

”Ați cam ars etapele. Veți ajunge șef de partid și candidat la președinție”, i-a zis CTP. ”Prin toate societățile și grupurile în care am fost, în foarte scurt timp am fost considerat conducător”, i-a răspuns Klaus Iohannis, potrivit ziaristului, surprins de încrederea în sine a politicianului.

Libertatea.ro relatează și a doua întâmplare. „Când a plecat, Klaus Iohannis s-a întors spre mine și a spus, filozofic: ”Nu știu dacă România este pregătită pentru mine”, a povestit CTP. ”Și era pregătită?”, a întrebat moderatoarea. ”De fapt, România era pregătită. Dar Klaus Iohannis a făcut mai mult rău decât Traian Băsescu. Pentru că omul ăsta a dat de perete, a dat cu piciorul la atâtea speranțe pe care și le-au pus oamenii în el. Și speranțe legate de Occident”, a motivat CTP, care a încheiat: „Iohannis și-a bătut joc de acest popor și asta n-a făcut-o nimeni dintre președinți”.

NapocaNews