U avut aprobare? Câțiva membri ai comunității palestinene, și doi sau trei clujeni au participat duminică, pe Bulevardul Eroilor, la o comemorare a morților din Fâșia Gaza. Evenimentul a fost anunțat pe o pagină de Facebook.

„Azi ne-am plâns morții, victime ale bombardamentelor israeliene în Fâșia Gaza și continuăm să fim solidari cu cei vii, pentru oprirea focurilor și în rezistența lor față de colonialism și lupta pentru eliberare”, se arată pe pagina de Facebook PalestineSolidarity.CJ.

„Ne întâlnim duminică, 19 noiembrie, ora 14.00, la Monumentul Memorandiștilor de pe bulevadrul Eroilor, pentru un moment de comemorare a victimele bombardamentelor din Fâșia Gaza. Ne aflăm într-un moment istoric în lupta palestiniană pentru eliberare. Brutalitatea celui mai nou atac asupra Fâșiei Gaza a adus milioane de oameni în stradă în întreaga lume, cerând comunității internaționale să tragă la răspundere ocupația sionistă. Este important să amplificăm vocea palestinienilor oriunde am fi și să chestionăm implicarea propriilor țări în susținerea indirectă a ocupării israeliene”, este mesajul postat de pagina  PalestineSolidarity.CJ acum câteva zile.

Niciun cuvânt nu a fost rostit despre crimele Hamas din 7 octombrie în Israel.

NapocaNews