Universitatea americană Columbia a anunţat vineri suspendarea a două asociaţii studenţeşti care au organizat demonstraţii pentru a cere încetarea focului în conflictul Israel-Hamas, acuzându-le că au „încălcat în mod repetat” regulile universităţii, transmite AFP.

Netanyahu nu trebuie deranjat în lupta sa.

Asociaţiile „Studenţii pentru Justiţie în Palestina” şi „Vocea Evreiască pentru Pace” vor fi suspendate pentru întregul semestru de toamnă, a anunţat Gerald Rosberg, vicepreşedintele universităţii.

„Această decizie a fost luată după ce ambele asociaţii au încălcat în mod repetat regulile universităţii privind desfăşurarea de evenimente în campus, culminând cu un eveniment neautorizat joi după-amiază, care a avut loc în pofida avertismentelor şi a dat naştere la discursuri ameninţătoare şi intimidare„, a spus el într-un comunicat.

Rosberg a precizat că suspendările vor fi ridicate doar dacă cele două asociaţii se vor arăta pregătite să respecte regulamentul universităţii.„Acest lucru asigură atât siguranţa comunităţii noastre, cât şi continuitatea activităţilor de bază ale universităţii„, a adăugat el.

Sute de studenţi ai Universităţii Columbia au părăsit cursurile joi, a informat presa americană, pentru a participa la o demonstraţie organizată de cele două asociaţii studenţeşti în cauză.

Cu această ocazie, ei au cerut guvernului american să facă presiuni pentru încetarea focului în Gaza.

Unele mass-media americane au raportat că studenţii de la protestul de joi au cerut universităţii să numească atacul israelian asupra Fâşiei Gaza drept genocid şi să nu mai colaboreze cu instituţiile israeliene. Preluare: Agerpres.

NapocaNews