Oamenii își petrec aproape o treime din viață dormind. Pe lângă somn, o mare parte din ei vizionează și filme sau seriale tot în dormitor. Dacă tot petreci atât de mult timp acolo, merită să te asiguri că te simți cât mai bine cu putință în această încăpere. Iată 3 idei care te pot ajuta să îți transformi dormitorul într-un spațiu perfect adaptat nevoilor și preferințelor tale.

Iată care sunt aspectele pe care să le ai în vedere pentru obținerea dormitorului mult visat

Alegerea unei mobile potrivite

Când vine vorba de mobilă sunt multe aspecte de luat în calcul. Contează să îți placă modul în care arată, totodată să fie și practică, cu locuri suficiente de depozitare, dar să nu îți ocupe tot spațiul. Este important să ai culoare de trecere între obiectele de mobilier de minim 60 de centimetri deoarece nu este plăcut să te lovești de mobilă când te deplasezi prin cameră. Alt aspect de luat în calcul este materialul din care este făcut mobilierul. Dacă vrei ceva de calitate care va trece cu brio testul anilor, poți alege mobila pentru dormitor din lemn masiv de la Mobilasimex.ro, avantajul fiind că nu este doar distribuitor, ci și producător, având fabrică proprie. De altfel, poți achiziționa toate elementele unui mobilier de dormitor din același loc, fără să îți mai bați capul să umbli în alte magazine. Deși mobila din lemn masiv este mai voluminoasă de obicei, la această fabrică poți găsi o varietate mare de dimensiuni care cu siguranță se vor integra perfect în cameră. Chiar dacă vei plăti mai mult la momentul achiziției, este o investiție ce își păstrează valoarea în timp spre deosebire de alte obiecte de mobilier din materiale mai ieftine, care în câțiva ani trebuie înlocuite sau reparate.

Alegerea unei palete de culori potrivite

Chiar dacă nu există un set de reguli pentru alegerea culorilor dormitorului există totuși câteva aspecte de care trebuie să ții cont. Gândește-te cum îți influențează culorile starea de spirit și alege-le pe cele care te fac să te simți liniștit și relaxat. Majoritatea oamenilor optează pentru culori neutre cum ar fi bejul. Asta nu înseamnă că nu îți poți pune amprenta ta personală asupra cromaticii camerei. Cel mai bine ar fi să iei mostre de culori și să le testezi pe pereți în condiții de lumină diferite. Pentru a te decide fi atent la câtă lumină naturală primește camera ta. Dacă este mai luminoasă ia în considerare și culorile mai închise. În schimb, dacă dormitorul este mai întunecos, culorile deschise pot face camera să pară mai luminoasă și mai spațioasă.

Pune confortul în prim-plan

După ce te-ai decis asupra mobilei dorite și asupra culorilor, urmează o decizie foarte importantă și anume: cum poți atinge nivelul maxim de confort? Investește într-o saltea de calitate și în perne confortabile. Degeaba ai totul pus la punct exact cum ți-ai dorit dacă salteaua sau pernele sunt incomode. Pe lângă lipsa confortului, o saltea de proastă calitate îți poate crea probleme în zona coloanei vertebral, iar somnul nu va mai fi la fel de odihnitor. Odată ce ai ales o saltea bună, e timpul să îți alegi și o pilotă. Ține cont de cât de călduros sau friguros ești, dar și de temperatura pe care o setezi în dormitor. De obicei producătorii scriu indicele termic al pilotei cu cifre ce reprezintă gradul de căldură oferit. 1-2 este pentru sezonul cald, 3-4 pentru primăvară/toamnă, iar 5 este pentru zilele friguroase de iarnă. Altă idee este să ai două pilote. Una pentru sezonul rece și una pentru cel cald.

 

În final, configurarea dormitorului perfect necesită atenție la detalii și o combinație între aspectul estetic, funcționalitate și confort. Dacă ții cont de aceste sfaturi îți poți transforma dormitorul într-o oază de relaxare și odihnă.

NapocaNews, Sursă foto: unsplash.com