Episcopia Daciei Felix va putea ține mai bine legătura cu fiii duhovnicești din Banatul Sârbesc după dotarea Centrului Eparhial de la Vârșeț cu echipament performant de tehnologie informatică, în cadrul unui proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Eparhia a contribuit parțial la finanțarea proiectului, care a fost intitulat „Mediul virtual, mijloc de promovare a valorilor spirituale românești în Banatul sârbesc”.

Valoarea totală a fondurilor alocate proiectului a fost de peste 69.0000 lei, iar scopul acestuia a fost acela de a asigura infrastructura și necesarul logistic pentru optimizarea activității de cultivare și promovare a valorilor spirituale și identitare românești în Banatul Sârbesc.

Printre obiectivele specifice s-au numărat:

  • Digitalizarea centrului eparhial din Vârșeț, prin achiziția de echipamente IT și periferice, dar și a altor dispozitive necesare îmbunătățirii activității desfășurate în plan administrativ, misionar, pastoral, educațional și social-filantropic, în contextul în care, în societatea contemporană, se înregistrează o intensă digitalizare a tuturor ramurilor de activitate, precum și o vizibilă difuzare și accesare a informației de orice fel prin intermediul mediului on-line și massmedia.
  • O mai bună vizibilitate media a activității Bisericii (prin Episcopia Daciei Felix) în viața comunităților de români din Banatul sârbesc, prin deblocarea și dezvoltarea unor canale de informare on-line.
  • Promovarea imaginii, culturii și tradiției României și, mai cu seamă, a sprijinului acordat de către Statul român și de către Biserica Ortodoxă Română românilor din Episcopia Daciei Felix, utilizând diverse mijloace și canale de mediatizare (pagina oficială de Facebook, materiale publicate pe site-ul de știri Basilica și pe site-ul de știri Doxologia, alte forme concrete de mediatizare a evenimentelor: știri, reportaje, documentare etc).

Proiectul urmărește o mai intensă interacțiune dintre credincioșii ortodocși români din Serbia și Biserica Ortodoxă Română, prin cultivarea și promovarea, în spațiul online, a valorilor spirituale și identitare românești.

Eparhia le-a transmis mulțumiri tuturor celor implicați.

NapocaNews