Deputatul AUR Dan Tanasă a susţinut, într-o declaraţie de presă miercuri la Parlament, că UDMR a depus un nou proiect pentru autonomia aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

“Liderul UDMR, Kelemen Hunor, căruia statul român i-a făcut în repetate rânduri demnitatea de a fi vicepremier în Guvernul României, ne anunță că UDMR a depus un nou proiect pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc”, a declarat Dan Tanasă.

Deputatul AUR a criticat argumentul lui Kelemen Hunor potrivit căruia românii din Harghita și Covasna nu ar trebui să finanțeze proiecte din România, deoarece nu beneficiază de acestea, subliniind că primarii UDMR obțin sume importante de bani pentru proiecte locale din bugetul național sau din fondul de rezervă al prim-ministrului, bani care provin de la toți românii.

“Proiectul de autonomie al așa-zisului ținut secuiesc este un proiect anti-românesc, care își propune să afecteze suveranitatea și integritatea teritorială a statului român, iar cei care susțin un astfel de proiect sunt niște trădători ordinari ai României, care nu au ce căuta în nicio funcție sau demnitate publică a statului român”, a afirmat Dan Tănasă.

Deputatul AUR a subliniat că fiecare demnitar al statului român a jurat să apere Constituția, integritatea teritorială și suveranitatea României. Orice demers politic sau juridic care își propune să afecteze aceste principii este considerat de Dan Tanasă drept “apanajul unor trădători ordinari de țară”.

“Orice discuție cu privire la o așa-zisă autonomie, a unui așa-zis ținut secuiesc este în afara oricărui cadru constituțional, legal și politic”, a concluzionat deputatul AUR.

Vezi Video

NapocaNews