Amenajarea și renovarea interioară a spațiilor comerciale devin tot mai importante în procesul de atragere a vizitatorilor sau a cumpărătorilor, în contextul competitiv al centrelor comerciale. În ziua de astăzi, aspectul și designul spațiilor interioare joacă un rol foarte important în captarea atenției și în fidelizarea clienților. Un aspect plăcut nu înseamnă doar estetică, ci și o abordare practică pentru a crea un mediu confortabil, unde clienții să se simtă atrași, să petreacă timp și să exploreze ofertele comerciale.

Iată 4 variante de design atrăgătoare, care aduc un plus de modernitate și funcționalitate spațiului comerciant

  1. Minimalism urban

 

Pentru o experiență de shopping relaxată, varianta minimalism urban este ideală și se caracterizează prin linii curate și culori neutre. În acest sens, tavanul casetat metalic oferă continuitate, creând un aspect modern și industrial. În plus, acesta permite o ușoară montare a corpurilor de iluminat, are mare rezistență la temperaturi ridicate, se îmbină armonios cu celelalte suprafețe și poate fi achiziționat de pe emenatwork.ro. De asemenea, poți integra materiale naturale pentru a aduce autenticitate în spațiul minimalist urban. Podelele de piatră, pereții în culori uniforme sau materialele textile în nuanțe neutre creează senzația de confort, fără a compromite simplitatea generală.

 

  1. Integrarea elementelor naturale

 

Pentru a aduce o notă de prospețime în designul spațiului comercial, integrarea naturii reprezintă o alegere potrivită. Se pot utiliza plante suspendate și elemente naturale, astfel încât spațiul să capete un caracter vibrant și viu. De asemenea, este esențial să se folosească iluminarea naturală pentru dezvoltarea armonioasă a plantelor, dar și pentru a le evidenția frumusețea. Alege texturi organice precum lemnul și piatra, pentru a crea un mediu autentic. Acest lucru nu doar că încurajează o atmosferă destinsă și relaxantă, dar și transmite un mesaj puternic referitor la respectul față de mediul înconjurător.

 

  1. Design urban industrial

 

Designul urban industrial aduce un element de modernitate și autenticitate în cadrul oricărui spațiu comercial, împrumutând aspecte din estetica urbană și industrială. Principalele caracteristici ale acestui stil includ cărămida expusă, metalul, iluminatul industrial și utilizarea spațiilor deschide. Așa cum am menționat, acest design utilizează materiale industriale, iar pereții de cărămidă expusă și structurile metalice pot conferi centrului comercial o atmosferă autentică. De exemplu, centrul comercial Distillery District din Toronto păstrează vechile clădiri industriale, adăugându-le un nou rol ca spații comerciale.

 

  1. Family friendly

 

O altă variantă de design pentru centrele comerciale se axează pe crearea unui mediu atrăgător pentru familii, punând accent pe nevoile celor mici, oferindu-le experiențe distractive și educaționale. Un spațiu comercial trebuie să includă o zonă special amenajată pentru copii, unde pot exista tobogane, labirinturi și alte elemente care să stimuleze imaginația și dezvoltarea celor mici. De asemenea, restaurantele și cafenelele tematice, adaptate nevoilor familiilor, completează această variantă de design.

 

În concluzie, designul modern pentru centrele comerciale nu se limitează la funcționalitatea spațiului, ci explorează elemente vaste ale experienței de cumpărături și divertisment. Fie că este vorba despre integrarea naturii, despre abordarea urbană, industrială sau adaptabilitatea pentru nevoie familiilor ce au copii, aceste variante de design moderne nu își propun doar să vândă produsele, ci să ofere și o experiență memorabilă pentru toți vizitatorii.

 

NapocaNews, Sursa foto: freepik.com