Cu binecuvântarea și participarea Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, va fi lansat, la Cluj-Napoca, volumul „Episcopii. Comportamente ecleziastice în vremuri de prigoană comunistă”, a autorului Gelu Hossu.

Evenimentul, organizat sub sigla Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla și a Editurii „Viața Creștină”, va avea loc luni, 11 decembrie 2023, de la ora 18.00, în Aula „Cardinal Iuliu Hossu” din Catedrala Martirilor și Mărturisitorilor sec. XX, Piața T. Cipariu.

Vor prezenta cartea: Istoricul Ioan-Marius Bucur, scriitoarea Ruxandra Cesereanu și scriitorul Adrian Popescu.

În contextul comemorării, în acest an, a 75 de ani de la interzicerea Bisericii Greco-Catolice de către guvernul comunist, Gelu Hossu, inginer, publicist, istoric al presei, cercetător CNSAS și membru fondator al Asociației „Cardinal Iuliu Hossu”, evidențiază, în noua apariție editorială, „două comportamente ecleziastice în timpul prigoanei comuniste împotriva Bisericii și Credinței… Al celor care au ales viața catacombelor, în contrast cu al celor care au preferat să colaboreze cu autoritățile comuniste”.

Este o invitație la „privire în oglindă”, la reflecție și, până la urmă, la o alegere și pentru prezent, pe drumul Postului spre un nou Crăciun: a fi în conformitate cu credința creștină, sau, pentru aparente beneficii, a fi în tabăra celor departe de Dumnezeu.

Toți cei care, în întunericul unei societăți dominate de comunism, doresc să descopere lumina și puterea credinței, așa cum au trăit-o credincioșii greco-catolici ai catacombelor, sunt așteptați cu bucurie la evenimentul lansării.

NapocaNews