Fostul premier, Adrian Năstase a declarat că multe dintre inițiativele Parlamentului European sunt de testare. Ca și cum legislativul european încearcă să vadă la ce anume reacționează oamenii și la ce nu. Mai ales atunci când este vorba despre eliminarea genului sau chestiuni legate de LGBTQ.

”Parlamentul european a devenit un laborator de încercare, de testare pentru tot felul de nebunii. Oamenii de acolo nu mai au obiectul muncii. Își imaginează tot felul de povești. Le preiau dintr-o anumite zone, din zona unor lobby-uri de diferite tipuri. Vin cu ele din diferite din locuri încep să le circule, apoi apare o tacită acceptare la nivel public, jena de a fi împotriva Uniunii Europene.

Eu cred ca UE are nevoie de o reformă, un mecanism care să fie mult mai serios”. A declarat, fostul premier Adrian Năstase în cadrul unui podcast.

Fostul premier este convins că dacă lucrurile nu se vor schimba, acest lucru va însemna pierderi economice pentru Europa. Asta pentru că legislativul se ocupă cu astfel de chestiuni și mai puțin de cele cu adevărat importante. ”Altfel cu toate aceste povești, încercări care ne trimit în direcții absolut aberante, UE își va pierde rolul său pe piața globală.

De altfel, în acest moment UE nu văd să mai aibă un rol semnificativ, nici în Asia, nici în Africa, decât știu eu… în vechile metropole cu coloniile de rigoare. Și nici în Orientul Mijlociu.” Nu în ultimul rând, fostul premier este de părere că nici liderii politici de acum nu mai au nicio legătură cu cei de altă-dată.

”Uniunea Europeană nu mai are liderii de altă dată, calitatea liderilor a scăzut foarte mult la nivel european”. Anul viitor vor avea loc noi alegeri pentru legislativul european. Astfel că toate statele UE vor decide pe cine vor alege să îi reprezinte acolo.

NapoaNews