Perioada de modernizare a străzilor din centrul Clujului – Mihail Kogălniceanu, Universității, Emmanuel de Martonne, János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac – va fi extinsă până în aprilie 2024. Decizia este luată de Consiliul local în ședința de luni, 4 decembrie 2023. 

„Stadiul proiectului este de 98%, iar până la 31 decembrie 2023 proiectul va fi funcțional pe toate străzile. Ne permite extinderea acestuia, pentru a mai face mici lucrări pe Maniu la intrările în case, pe Bolyai la casa aflată în consilidare, la soclul grupului statuar „Școala Aredeleană” care trebuie să sosească până de Crăciun, repunerea bustului lui Racoviță, 3 copaci de pe Universității sunt eliminați, conform avizelor Comsiei de Urbanism, doi de lângă Continental și unul din fața bisericii piariste”, a declarat edilul Emil Boc, în deschiderea ședinței de Consiliu local, scrie ziuadecj.ro.

Potrivit proiectului supus votului în Consiliul Local, încheierea perioadei contractuale presupune ca lucrările ce rămân de executat să fie susținute din fonduri publice de la bugetul local.  „Se aprobă asumarea implementării activităților proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”  din fonduri proprii după data de 31.12 2023, dar nu mai târziu de 30.04 2024, în scopul realizării integrale a acestora (…)”, se arată în documentația citată.

La mijlocul lunii octombrie, Consiliul Local a aprobat majorarea costurilor lucrărilor de modernizare la 14,1 milioane lei, TVA inclus (circa 2,8 milioane de euro). Investiția inițială a fost de 41.2 milioane lei (cu TVA), acum este de 55.3 milioane euro.

Amintim că, contractului de asistență tehnică cu firma Mossfern a fost reziliat din cauză că proiectantul nu a dorit să repună pe soclu grupul statuar „Șocala Ardeleană”. Municipalitatea a desemnat o nouă firmă care să se ocupe de această parte de proiect.

Investiție de 55.3 milioane euro.

NapocaNews