Trebuie sa ajungă banii pentru pensionarii speciali? Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, extrem de apreciat peste hotare, și care a prins și în țara noastră. Desființarea școlilor profesionale a făcut necesară această formă de învățământ, care se  adresează absolvenților de clasa a VIII-a, cu vârsta până în 26 de ani. Studiile durează trei ani, iar elevii sunt calificați pentru o meserie la inițiativa operatorilor economici, parteneri de practică și potențiali angajatori. 

Anunțul că se vor  tăia bursele companiilor pentru învăţământul dual a fost făcut de preşedintele USR, Cătălin Drulă, în contextul discuțiilor privind proiectul bugetului pentru anul viitor. Dar, aflăm, este prevăzută o creştere cu 18% a sumei destinate pentru pensiile speciale.

Bugetul pensiilor speciale va ajunge la 15,7 miliarde de lei, o creştere cu 18% faţă de 2023.

Mesajul, formulat în cheie electorală de liderul USR, nu lipsește, desigur, însă reținem situația elevilor şcolarizaţi în învăţământul dual, care vor fi afectați de aceste măsuri incluse în buget.

NapocaNews