Ciolacu calcă pe urmele lui Ceaușescu luând indicații de la Bruxelles. Românii nu vor mai avea voie să circule singuri în mașină și nici să facă peste 6.500 km/an. Acest lucru este necesar pentru ca România să devină neutră din punctul de vedere al gazelor cu efect de seră acre trebuie să fie zero în transporturi.

 

Românii nu vor mai avea voie să circule singuri în mașină, ci minim doi, potrivit documentului „România neutră”, asumat de guvern. De asemenea, din 2050, românii nu vor mai putea face cu mașina cu combustibil peste 6.500 de kilometri.

Aceste lucruri sunt necesare pentru ca România să devină neutră din punctul de vedere al gazelor cu efect de seră care trebuie să fie zero în tarnsporturi.

Citește și: Un șofer a rămas fără permis și a luat amendă pentru viteză mare. Cum a scăpat cu ajutorul soției?

Ce spune documentul consultat de Newsweek: „Gradul de ocupare și încărcare 1,98 persoane per autoturism, 9,36 persoane per autovehicul transport pasageri și 3,2-7,3 tone per autovehicul transport marfă (de tip Heavy Goods Vehicle – HGV și Light Commercial Vehicle
LCVl).

Număr anual mediu de km – 6.500 km pentru autoturisme, 64.500 km pentru autovehicule transport pasageri și 8.900 km pentru autovehicule transport marfă, potrivit Strategiei pe termen lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”.

Uniunea Europeană (UE) și statele sale membre sunt hotărâte să pună în aplicare prevederile Acordului de la Paris privind schimbările climatice, adoptat în decembrie 2016 și intrat în vigoare în noiembrie 2016, și să contribuie la realizarea obiectivelor sale pe termen lung și solicită accelerarea eforturilor globale în acest sens, mai ales în lumina celor mai recente informații științifice publicate de Grupul interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC).

Conform scenariului România Neutră, care este cel selectat, România își propune să devină neutră din punct de vedere climatic în 2050, ajungând la o reducere a emisiilor nete cu 99% în 2050, comparativ cu nivelul din 1990.

Așa cum este prezentat în, România a început deja procesul de decarbonizare prin reducerea emisiilor cu 62% în 2019 față de nivelul din 1990 . Cu toate acestea, sunt necesare eforturi suplimentare pentru atingerea neutralității climatice în 2050.

NapocaNews