Americanii bat cu pumnul în masă în favoarea Israelului: SUA trec peste analiza Congresului pentru aprobarea vânzării de muniţie de artilerie

Secretarul american de stat Antony Blinken a aprobat vânzarea către Israel a muniţiei pentru artilerie de 155 mm şi a echipamentului aferent, fără analiza Congresului, a comunicat vineri Pentagonul, relatează Rador Radio România.

Blinken a stabilit că există o urgenţă care cere vânzarea imediată către Israel, eliminând astfel cerinţele de evaluare din partea Congresului, potrivit Pentagonului.

Vânzarea va avea loc în contextul în care Israelul îşi intensifică ofensiva în Fâşia Gaza. SUA au insistat ca Israelul să îşi limiteze numărul de victime civile în Gaza şi a făcut apel pentru ca acesta să scadă intensitatea războiului în următoarele săptămâni.

Valoarea estimată a vânzării este de 147,5 milioane de dolari. Aceasta este a doua oară în luna decembrie în care administraţia Biden evită analiza Congresului asupra unei vânzări de arme către Israel. Pe 9 decembrie, administraţia a folosit autoritatea de urgenţă pentru a permite vânzarea a aproximativ 14.000 de proiectile pentru tancuri către Israel.

NapocaNews