Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a făcut primele declarații după ce Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu a fost pus sub acuzare de DNA.Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat că legea civilă și legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunității, inclusiv ecleziale.

„Autoritățile judiciare, ca și cele bisericești, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupție reală. Sancționarea și combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală. Una a cărei împlinire onorează și a cărei neîmplinire dezonorează. Legea civilă și legea morală sunt date pentru a fi respectate spre binele comunității, inclusiv ecleziale”, este reacția Patriarhiei, transmisă de Vasile Bănescu, în urma punerii sub acuzare de către DNA a Arhiepiscopului Teodosie.

Punerea sub acuzare vine în urma anchetei jurnalistice realizate de Recorder. Arhiepiscopul Tomisului a fost filmat în timp ce negociază detaliile afacerii, inclusiv comisionul de 20% din banii ce urmau a fi obținuți.

NapocaNews