Citesc cu incredulitate un articol scris de dl Valentin Naumescu pe platforma Contributors, unde afirmă că ar exista o „dilemă” în ceea ce privește viitorul omenirii: aceea ar fi, țineți-vă bine, între RĂZBOIUL MONDIAL sau o „pace nedreaptă”.

Citez:

„Război mondial sau pace nedreaptă? Să nu ne facem iluzii, războaiele nu sunt ușoare, nu se termină repede și mulți vor muri iar lumea nouă va trebui reconstruită, după 4-5 ani, pe ruinele celei vechi, de către supraviețuitori. Dar uneori ajungi la concluzia că trebuie să porți acel război, indiferent cât de lung și de greu ar fi, pentru a da o șansă generațiilor viitoare. Istoria este limpede în acest sens. Războiul nu este niciodată o alegere fericită, dar… ”

Auziți, „războaiele nu sunt ușoare, nu se termină repede și mulți vor muri”…Vorbim de război nuclear, pentru că nicio putere nucleară nu va accepta să piardă știind ce are la dispoziție, iar dl Naumescu scrie cu seninătate că „mulți vor muri”.

Dar nu domnia sa. Să ne oprim puțin. Dl Naumescu are 54 de ani, are pașaport diplomatic și are o fată (să-i trăiască!). Șansele ca vreun membru al familiei sale să meargă la „războaiele care nu sunt ușoare” sunt zero.

De-aceea, își permite să aibă „dileme” între pace și război mondial. Pentru că noi restul, mai tineri sau care avem copii băieți, nu avem dileme în acest sens. Și aici nu mă refer doar la mine, ci toți europenii și în general, la toți oamenii normali de pe planetă.

Dl Naumescu face parte din „elită”. O elită ruptă de realitate, care ne-a adus tocmai în acest punct. O elită îmbuibată și coruptă, care a practicat dubla măsură și care n-a urmărit, în privința „localilor”, decât să ne țină cu mâna întinsă și capul plecat.

De fapt, dacă ne uităm în lume, așa cum o arată și sondajele, majoritatea vrea pace – chiar de-ar fi să sufere Ucraina – în timp ce elitele vor război, confruntare. În numele „poporului”, bineînțeles, nu pentru privilegiile lor.

Numai un astfel de scelerat putea scrie astfel de rânduri: „În acest moment, luând în considerare toate indiciile din spațiul public, opțiunea compromisului pare să aibă mai mulți susținători în Occident, la nivelul populației, decât opțiunea războiului decisiv, din motive culturale evidente, dar costurile compromisului nu mi se par suficient explicate publicului. Se insistă, în schimb, pe scenariul apocaliptic al extincției omenirii în urma folosirii armelor nucleare într-un război mondial, o variantă exagerată, maximalizată, a războiului, cu șanse mici de validare”.

Auziți, sunt „șanse mici” să dispară viața de pe Pământ, în urma unui război nuclear, între țări care dețin, între ele, peste 12.000 de focoase nucleare. Dl Naumescu se contrazice singur, afirmând că inamicii Occidentului sunt „axa răului” și „bully înarmați și violenți”, dar în același timp, ei n-ar recurge la arma nucleară într-un război, pentru că „aveți încredere în mine”, „știu eu mai bine”.

Cu alte cuvinte, ce ne spune dl Naumescu este: „muriți voi și fiii voștri ACUM”, apărând Ucraina și cine știe ce țară, pentru ca dânsul să poată filozofa liniștit, în Elveția cea neutră, pe tema ordinii mondiale post-belice. Numai astfel de persoane, îndrăznesc să spun, demonizați, pot avea astfel de „dileme”.

„Ca regulă generală, bărbații între 18-60 de ani vor îmbrăca haina militară și vor pleca la război. Nici civilii nu ar fi complet scutiți de riscuri, așa cum nu au fost feriți în Ucraina, Israel sau Gaza. Multe familii și orașe din Europa și Asia ar fi distruse. Economia, investițiile civile și resursele de bunăstare ale celor rămași acasă s-ar prăbuși, efortul financiar și logistic fiind direcționat spre „economia de război”, scrie dl Naumescu.

Asta este tot ce poate mai bun să ne ofere, elita pro-europeană și pro-occidentală din România. După 34 de ani de sacrificii, de depopulare și fracturare a țesutului social și valorilor naționale, aceeași elită ne cere să murim, de la tânăr la bătrân, ca să apărăm „democrațiile lumii”. Un sondaj recent arăta că în caz de război, 50% din populație vrea să plece din țară, dar dl Naumescu vrea să murim pentru a apăra…ce? McDonalds, LGBT-ul, scutul de la Deveselu, taxele pe carbon ale doamnei von der Leyen, certificatul verde? Ce?

Sincer, cred că dacă acelora care vor fi la putere la București le va trece prin cap să ia lumea „cu arcanul” la oaste, va ieși o revoltă cum n-a mai fost de la Horea, Cloșca și Crișan încoace. Dacă am fi avut elite reale, nu papagali și salamschi, România ar fi fost în prima linie a negocierilor pentru pace, pe toate fronturile. Am fi strâns țările din Est împreună, pentru că este interesul întregii zone să fie o pace durabilă. De fapt, dacă ar democrație – așa cum pretinde Naumescu – nici n-ar mai exista discuția asta, pentru că majoritatea europenilor și americanilor vrea pace.

Dar noi n-avem elite, avem agenți de influență ale altor puteri, care trebuie să ne picure-n cap că suntem proști, incapabili și pentru a ne fi bine, trebuie să ascultăm mereu de stăpân. Suntem buni doar pentru muncit și mai nou, murit.

Dar nu mor caii când vor câinii.

Mihai Șomănescu

(Sursa Facebook)