Peste 150 de medici de familie au protestat astăzi și la Cluj-Napoca în fața sediului Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Ca în toată țara, ei sunt împotriva modificării contractului cadru cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate care ar presupune o diminuare a veniturilor între 30 și 40%.

Formatul noului contract – cadru pentru 2024, prin care sunt propuse valori scăzute pentru serviciile de medicină de familie şi medicină din ambulatoriu, va avea consecinţă imediată scăderea drastică a veniturilor cabinetelor după 1 februarie 2024, titrează Radio Cluj.

La acestea, dacă se adaugă modificările fiscale suplimentare, creşterea inflaţiei şi introducerea de noi mecanisme de control şi sancţiuni, rezultă mulți factori care vor genera scăderi de până la 40% pentru medici. În aceste condiții, asistenţa medicală primară şi cea din ambulatoriul de specialitate sunt la un pas de colaps.

Medicii de familie au protestat astăzi și la Cluj-Napoca, în număr mare, timp de două ore.Alături de ei au fost prezenți și medici din ambulatorii din Cluj-Napoca și Turda.

Dacă deciziile ministerului Sănătății nu vor fi schimbate, în privința contractului cadru, medicii de familie sunt deciși să continue formele de protest.

NapocaNews