Attal va fi cel mai tânăr prim-ministru de la fondarea celei de-a cincea Republici franceze în 1958 și va fi, de asemenea, primul bărbat homosexual declarat care va ocupa funcția de al doilea cel mai puternic politician al țării, scrie edition.cnn.com.

Attal, ”o stea” în ascensiune în Partidul Renașterii al lui Macron, a ocupat funcția de ministru al Educației și Tineretului Național din iulie 2023. În timpul mandatului său, el a promulgat o interdicție controversată privind purtarea abaya în școlile publice franceze și a lucrat la creșterea gradului de conștientizare a bullying-ului în școli.

Înainte de a conduce Ministerul Educației, Attal a fost purtător de cuvânt al guvernului și apoi ministru al lucrărilor publice și al conturilor publice.

El o înlocuiește pe Elisabeth Borne, care a demisionat din funcție luni, după un mandat tumultuos de 20 de luni.

Vignal, care face parte din partidul Renașterii lui Macron și l-a întâlnit pentru prima dată pe Attal în urmă cu mai bine de zece ani, a adăugat că ministrul educației „este cu mintea limpede, are autoritate”.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

NapocaNews