Distracția la sloturi, online sau offline, vizează încercarea jucătorului de a obține combinații câștigătoare de simboluri. Aceste jocuri simple au ajuns să fie disponibile, mai ales pe internet, într-o diversitate cu totul impresionantă. Teme din muzică, filme, sport și multe alte domenii devin surse de inspirație pentru astfel de sloturi.

Există chiar asemenea jocuri de cazino online care sunt bazate pe o franciză, adică împrumută denumiri și personaje (devenite simboluri în slot), cu acordul deținătorului drepturilor de autor pentru producția artistică respectivă. Din lumea cinematografică, iată doar câteva exemple foarte populare de păcănele online: Superman, Pink Panther de la Playtech, Justice League de la NextGen (cu cele mai îndrăgite personaje ale universului DC), Jumanji de la NetEnt, Game of Thrones de la Microgaming.

Designerii de sloturi caută să fie foarte inventivi și să ofere publicului o atmosferă cât mai plăcută în cadrul sesiunilor de distracție în cazinouri online sau în cazinouri terestre. Simbolurile care apar pe rolele sloturilor sunt așadar unele considerate clasice, dar foarte des există simboluri speciale, cele care oferă originalitate jocurilor.

Printre cele mai populare simboluri la păcănele sunt cele din cărțile de joc: A-K-Q-J-10, combinația pentru chintă la poker. Simboluri cu fructe – cireșe, prune, pepeni, portocale, struguri, căpșuni și lămâi – sunt parte din universul sloturilor încă de la începutul secolului trecut. Fructele au devenit populare pe rolele de joc pentru că făceau legătura la început cu unele câștiguri oferite sub formă de gumă de mestecat cu diverse arome fructate.

Așa a apărut și simbolul BAR, provenit din logo-ul companiei Bell Fruit Gum. Jocurile de păcănele care au simboluri BAR au de cele mai multe ori prezente și alte două simboluri asociate: Dublu BAR și Triplu BAR , formate din două și respectiv trei simboluri BAR plasate unul peste celălalt.

Considerați a aduce noroc, șeptarii sunt de asemenea simboluri populare în sloturi precum Shining Crown și Burning Hot de la Amusnet (EGT). La capitolul simboluri norocoase, putem menționa prezența trifoiului cu patru foi sau a potcoavei.

Simbolurile bonus, pentru experiențe speciale

De referință în sloturi online sunt simbolurile bonus, cele a căror apariție declanșează secvențe speciale. În funcție de situație, astfel de simboluri pot oferi rotiri extra sau alte beneficii care generează de obicei câștiguri semnificative. Spre exemplu, în slotul video Cleopatra, trei simboluri Sfinx determină un bonus cu rotiri gratuite. Rundele bonus pot aduce momente memorabile, cu jackpoturi de top la păcănele online.

În sloturi precum Shadow of the Panther apar și simboluri duble, adică o reprezentare a unui simbol de două ori în același spațiu. Acestea țin locul a două simboluri similare aflate unul lângă altul, pe aceeași linie.

Alături de multiplicatori (care multiplică în mod avantajos pentru jucător câștigurile obținute), foarte apreciate sunt simbolurile Scatter, care declanșează câștiguri chiar și atunci când nu se află pe aceeași linie. Combinațiile câștigătoare sunt teoretic mai simplu de obținut la jocuri ce utilizează astfel de simboluri.

Stacked și Wild – termeni foarte cunoscuți de pasionații de sloturi

Trebuie menționate și simbolurile stacked (suprapuse sau stivuite). Plasate unul peste celălalt, putând ocupa o întreagă coloană, au capacitatea de a genera câștiguri consistente. Distracția este condimentată adesea cu celebrele simboluri Wild (concept preluat din jocul de poker). Acestea se aliniază cu alte simboluri și determină combinații câștigătoare. O subcategorie a lor este cea a simbolurilor Wild expandabile, care se extind pentru a umple mai multe poziții de pe role.

Lumea jocurilor de păcănele online este tot mai complexă, caracterizată de inovație și de folosire a tehnologiei de ultimă generație pentru noi titluri care să surprindă publicul. În România, sloturile pe internet se pot juca doar în cazinouri online licențiate, iar jocul responsabil trebuie să fie mereu alegerea oricărui utilizator, pentru experiențe plăcute cu astfel de resurse de divertisment.

NapocaNews, Sursa foto – canva.com