În chiar prima zi a lui Făurar, 1 februarie 2024, de la ora 19.00, Muzeul Mitropoliei Clujului și Editura „Școala Ardeleană” au bucuria de a vă invita la conferința „Adevăr și convertire: Paul Kingsnorth”, susținută de către Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă, eveniment care se înscrie în ciclul de conferințe: „Editura Școala Ardeleană la 10 ani de la înființare”.

În cadrul aceleiași seri culturale va avea loc și lansarea volumului „Mai putem salva lumea? Confesiunile unui ecologist convertit la ortodoxie” de Paul Kingsnorth (traducere de Vasile Andreica. Ediție în limba română prefațată și adăugită de autor, cu un cuvânt-înainte de Dumitru Constantin-Dulcan). Despre tema convertirii și despre volum vor vorbi invitații speciali ai serii: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Vasile George Dâncu, directorul Editurii Școala Ardeleană.

Evenimentul, moderat de Dr. Paul Ersilian Roșca, directorul Muzeului Mitropoliei Clujului, se va bucura și de momentele muzicale susținute de talentații elevi ai Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca: Karla Mitrana – flaut (clasa Prof. Romana Crișan) și Aron Gădălean – vioară (clasa Prof. Ramona Telcean), acompaniamentul la pian fiind făcut de către D-na. Prof. corepetitor Adela Pleșca.

Vă invităm la acest regal de cultură, spiritualitate și muzică, accesul fiind liber!