Digitalizarea a eșuat în pe mâinile înghețate ale elvilor din Huedin.Nu le pasă. Frig aproape ca afară într-o școală din Huedin!

La ora opt, când vin copiii la școală, jurnaliștii TVR au măsurat temperatura din clasă, care abia ajungea la 13 grade. Profesorul care a sesizat situația spune că părinții elevilor sunt mai îngrijorați de pericolul că școala să poate închide și chiar l-au amenințat pentru că a luat atitudine. Conducerea liceului din care aparține școala susține că nu este frig în clase, iar primarul dă asigurări că sunt lemne suficiente pentru foc, iar sobele funcționează.

La Școala Primară Cetatea Veche din Huedin învață 17 copii, repartizați în cinci clase, iar orele se fac simultan. Clădirea este încălzită cu sobe de teracotă, iar focul este făcut de cele două învățătoare care predau aici. Când echipa TVR Cluj a ajuns la școală, temperatura în clădire era cu doar 5 grade mai ridicată decât afară.

Profesorul de sprijin angajat pentru elevii cu cerințe speciale la învățătură, spune că, din toamnă, copiii învăța îmbrăcați ca afară. El a făcut sesizări, inclusiv la Direcția de Sănătate Publică. Astăzi, niciun elev nu a venit la școală. Învățătoarele nu au dorit să dea niciun fel de declarație.

Conducerea Liceului Tehnologic din Huedin, de care aparține școala primară, susține că nu sunt probleme cu căldură în clase și că nu au existat reclamații.

În urma sesizărilor, Direcția de Sănătate Publică a transmis că „la ora controlului, temperatura în sălile de clasă era corespunzătoare” și că a dispus crearea unei proceduri care să specifice ora și personalul care face focul în sobe. Iar primarul municipiului Huedin a transmis că este asigurat stocul de lemne pentru încălzirea zilnică a clădirii.

Profesorul care a sesizat problema a renunțat la orele de la școala din Cetatea Veche.

NapocaNews