Medic român, care a lucrat în cadrul Serviciului Național de Sănătate Publică din Marea Brtianie, și care în prezent își desfășoară activitatea ca medic în Cluj-Napoca, este prins în mijlocul unui scandal în Marea Britanie. Acesta este acuzat că ar fi efectuat proceduri medicale, inclusiv pe copii, pentru propria satisfacție sexuală.

Dr. I. Stan a  fost acuzat de pacienții de la Royal Cornwall Hospitals NHS Trust că au fost supuși la examinări anale inutile și la introducerea de medicamente în rect, scrie Daily Mail, citat de ȘtirileProTv.

Bărbatul a început să lucreze în cadrul NHS – Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, în anul 2015.

Un tribunal din Marea Britanie a stabilit că 21 de pacienți de la Royal Cornwall Hospitals NHS Trust, inclusiv copii, au căzut pradă medicului Iuliu Stan pe o perioadă de 5 ani cât acesta a lucrat la unitatea sanitară.

Una dintre victime a avut organele genitale bruscate inutil de către medicul respectiv. Unui adolescent, i s-a introdus în penis un tub folosit pentru golirea vezicii urinare, fără o justificare clinică, contractând o infecție bacteriană, din cauza acestei proceduri, conform sursei citate.

Reprezentanții unui tribunal au aflat că un pacient s-a simțit atât de inconfortabil din cauza comportamentului „ciudat și angoasant” al medicului încât a încercat să se externeze singur din spital înainte de a primi antibiotice.

Tribunalul a constatat că medicul „a supus pacienții la proceduri inutile, invazive și intime pentru propria sa satisfacție sexuală”.

Bărbatul a fost șters din registrul medical cu efect imediat de către Medical Practitioners Tribunal Service (MPTS). Nu toate acuzațiile aduse în fața tribunalului au fost dovedite.

NapocaNews