Peste 250 de membrii AUR Cluj, la care s-au alăturat trecătorii clujeni, au ieșit în stradă pentru alegeri democratice și împotriva comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare. Cu steaguri tricolore au scandat ”PSD și PNL, aceeași mizerie!” spre sediile PNL și PSD de pe B-dul Eroilor nr. 2 din municipiul Cluj-Napoca.

Membrii AUR au protestat în fața sediilor PSD și PNL, apoi au ocupat curtea în care se află filialele acestor partide.

Cristian Șipoș, coordonatorul AUR Cluj, a declarat ferm în fața mulțimii, că ”românii trebuie să iasă în stradă ca să apere democrația…PSD și PNL ne iau dreptul la cuvânt în parlament. Ideea comasării alegerilor vine de la un partid care are părinte spiritual pe Ion Iliescu…Acum 34 de ani era Iliescu acum este Ciolacu”

Totodată, Aliodor Alexa, responsabil pe comunicare la AUR Cluj-Napoca, a declarat că puterea procedează la fel ca și IV Stalin,iar  pentru PSD și PNL, ca și pentru liderul bolșevic, contează nu votul alegătorilor, ci cine le numără.

Patrioții clujeni au aprins lumânări la sediile celor două partide și au scandat lozinci pentru democrație și împotirva comasării alegerilor. Membrii PSD aflați în sediul partidului au stat ascunși după ușile ferecate și priveau la mitingul AUR după ferestre.

”În lumina torțelor luptei noastre pentru dreptate, miercuri seara (7 februarie 2024), membrii AUR au depus lumânări în fața sediului PSD. În amintrea democrației care a fost călcată în picioare de acțiunile abuzive, neconstuționale și ilegale ale comasării alegerilor. Este un gest venit din adâncul disperării celor care își văd scaunele periclitate. Este un moment de cotitură, cetățeni ai Clujului! Acțiunea noastra nu este doar un simbol, ci un strigăt de trezire pentru fiecare român ce ține la dreptul său suveran de a-și alege reprezentanții fără manipulări grosolane. Când neamul este în pericol, nu putem sta cu mâinile încrucișate. Ne adunăm forțele, aprindem flacăra rezistenței și aducem omagiul cuvenit democrației pe care unii vor să o înmormânteze! Să o aducă în bezna uitării, la nivelul de basm al lui „a fost odată…”. AUR aduce speranța! AUR aduce lumina! Nu ne vom lăsa călcați în picioare de această tenta vă de uzurpare a voinței populare prin comasarea unor alegeri atât de diferite unele de altele: europarlamentarele cu localele. Sufletul românului nu poate fi vândut de către policienii aflați în pragul disperării, pentru care propriile interese cântăresc mai mult decât des nul întregului popor. Mesajul nostru este clar: Nu vom accepta moartea democrației. AUR este speranța care nu poate fi învinsă.  Alianța pentru Unirea Românilor din Cluj-Napoca invită fiecare suflet ardelean să ni se alăture în această luptă pentru pentru a readuce pe drumul cel bun România pe care o iubim” se transmite într-un comunicat de presă a AUR Cluj.

NapocaNews