O lucrare de butaforie jignitoare pentru locul în care a fost așezată, care reprezinte o hidră cu 7 capete, a fost amplasată de Primăria Municipiului Iași în fața Voievozilor Români, lângă Casa Pogor. Pseudo-cultura lovește la Iași cu complicitatea primarului Mihai Chirică.

”AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice.

Întrebarea legitimă este cine a dat aprobare și cum este posibilă o astfel de violare a spațiului public.

Primăria Municipiului Iași va trebui să răspundă pentru această acțiune de cancel culture, deoarece amplasarea statuii contemporane s-a suprapus peste imaginea grupului statuar și a închis la propriu perspectiva asupra statuilor domnitorilor Ștefan cel Mare și Mihai Viteazu și din punct de vedere a amplasării operelor de artă de for public există o incompatibilitate evidentă.

Prostie sau provocare a limitei în cadrul manifestării Luna Sculptorilor Români? Statuia a fost ulterior reamplasată în lateral, ceea ce nu rezolvă problema de fond”, transmite printr-un comunicat de presă Comisia Națională pentru Cultură a AUR și Filiala AUR Iași.

NapocaNews