Un fel de seară a ”cuțitelor lungi”. Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a fost exclus din S.O.S. România, partidul condus de soția sa. Potrivit unui comunicat de presă al partidului, au mai fost excluse alte patru persoane, inclusiv un vicepreședinte. Silvestru Șoșoacă era prim-vicepreședinte S.O.S. România.

„Comitetul Național al Partidului S.O.S. România, întrunit la solicitarea organizațiilor județene în plenară extraordinară în data de 24 februarie, la București, a decis următoarele:

1. Excluderea din partid a următorilor: Dumitru-Silvestru Șoșoacă (prim-vicepreședinte), avocatul patriot Mihai Rapcea (vicepreședinte), Vasile Tivadar, Adrian Pinoșanu și Mustăciosu Silviana. În cazul excluderii lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă, au fost 43 de voturi pentru și două abțineri, senatorul Diana Iovanovici Șoșoacă, președintele partidului, abținându-se de la vot.
WERBUNG

 

2. Excluderea din Biroul Executiv Central a lui Marcel Viziteu, vicepreședinte și membru fondator, acesta rămânând membru simplu al partidului. Doamna senator Diana Iovanovici Șoșoacă a solicitat în acest caz doar vot de blam, dar majoritatea a decis excluderea lui Marcel Viziteu din BEX.

3. Partidul S.O.S. România nu va face alianțe pre-electorale cu PSD, PNL, USR, UDMR sau AUR.

După ce Șoșoacă și-a suspendat soțul din conducerea partidului SOS România, acesta a reacționat public printr-un comunicat de presă în care își acuză soția de conducere a partidului prin „abuzuri” care vor provoca, dacă nu sunt oprite, distrugerea SOS România.

Disensiunile politice între soții Șoșoacă sunt mai vechi. La o ședință online a celor de la SOS, din anul 2023, Silvestru Șoșoacă a întrebat-o pe senatoare dacă ”ai uitat să-ți iei pastilele”, pe fondul unei discuții contradictorii.

NapocaNews