Societatea Cultural-Patriotică ”Avram Iancu” din România organizează sâmbătă, 3 martie 2024, în Cluj-Napoca o nouă ediție a tradiționalului Bal al Moților.

Devenit o tradiție la Cluj și în multe filiale din țară ale Societății, Balul Moților  adună de fiecare dată o mulțime de clujeni, moți sau simpatizanți ai moților, care, mânați de sentimente patriotice alese, doresc să-l omagieze și în acest mod pe Eroul Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc 200 de ani. Intrat în sufletele românilor prin lupta sa pentru libertatea și demnitatea neamului său, Avram Iancu a intrat pentru totdeauna în istoria românilor și în folclorul transilvănean, în balade, cântece și poezii, anul 2024 fiind declarat de către Parlamentul Românie, Anul Avram Iancu.

Manifestarea Balul Moților are invitați de seamă precum Emil Boc și îndrăgiți interpreți ai cântecului patriotic Mariana Morcan, Anda Horoba și Frații Chindriș.

Pentru cinstirea Eroului Național, Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România organizează în fiecare an la Cluj Napoca, Balul Moților, Marșul lui Iancu si Festivalul Colind Iancului.

  • Costul meniului și a cheltuielilor de organizare este de 300 lei / persoană și se poate achita prin cont IBAN: RO59BTRLRONCRT0210197401 TITULAR: SOCIETATEA CULTURAL PATRIOTICĂ AVRAM IANCU, până în data de 1 martie 2024
  • Informații și rezervări la telefon: 0744583379; 0744961938.

NapocaNews