CFR Cluj continuă lupta pentru câștigarea titlului, după ce Adrian Mutu a reușit să aducă echipa pe linia de plutire după plecarea lui Andrea Mandorlini. Înaintea intrării în play-off, CFR Cluj se bazează pe valoarea unor fotbaliști pentru a reduce din handicapul față de FCSB.

Întregul lot al lui CFR Cluj este evaluat la 17.1 milioane de euro. Formația din Gruia ocupă locul 4 în clasamentul general, fiind întrecută de FCSB (30.5 milioane euro), Universitatea Craiova (21.6 milioane euro) și Rapid (21.3 milioane euro). Cei mai valoroși jucători ai CFR-ului, conform evaluărilor făcute de Transfermarkt, îi vei descoperi în acest articol:

Cristian Manea – 3.2 milioane de euro

Fundașul dreapta intrat în ultimele șase luni de contract este jucătorul cu cea mai bună cotă din lotul lui CFR Cluj. Este evaluat de Transfermarkt la 3.2 milioane de euro, însă nu se știe dacă fanii îl vor putea vedea și din vară în Gruia. Asta deoarece presa scrie constant despre posibilitatea ca el să plece la o echipă din străinătate. În orice caz, Adrian Mutu a anunțat că nu ține cont de acest aspect și că se va baza pe el cât timp va evolua bine. Manea este și internațional român, astfel că e de înțeles de ce este cel mai bine cotat jucător de la CFR Cluj.

Karlo Muhar – 1.5 milioane euro

Mijlocașul central croat face cel mai bun sezon al carierei. Deși la origini este mijlocaș defensiv, în acest sezon a arătat o față mult mai ofensivă și este unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei. El apare bine la finalizare, în special la fazele fixe, iar golurile marcate de el au „scos-o” pe CFR Cluj din situații dificile. Ajuns la 28 de ani, Muhar a devenit un om de bază în echipa antrenată de Adrian Mutu. Clubul își dorește cu siguranță să-l păstreze și din vară.

Anton Kresic – 1.1 milioane euro

Fundașul central din Croația a avut evoluții oscilante de la venirea în Gruia, însă are o cotă de piață bună. Andrea Mandorlini a contat pe el, iar per total este un jucător bun de lot. A avut și probleme medicale în ultima perioadă, motiv pentru care Adrian Mutu nu și-a putut face o impresie clară. Totuși, Kresic este genul de jucător care are un CV interesant.

Daniel Bîrligea – 1 milion euro

Evoluțiile bune pe care le-a avut în acest sezon l-au adus pe Bîrligea și la echipa națională a României. În plus, de la venirea lui Adrian Mutu a regăsit gustul golului și este unul dintre atacanții pe care pariorii din România îi ia în calcul mai mereu atunci când fac biletul zilei pe marcatori. Chiar dacă uneori ratează în situații clare, Bîrligea are doar 23 de ani și este un jucător pe care CFR Cluj se gândește să-l păstreze, mai ales că poate avea o cotă în creștere.

Philip Otele – 1 milion euro

Fotbalistul nigerian în vârstă de 24 de ani a fost adus liber de contract de la UTA Arad și s-a dovedit a fi o afacere excelentă până în momentul de față. Este golgheterul echipei din acest sezon, iar despre plecarea sa s-a discutat intens încă din iarnă. CFR Cluj a anunțat că Otele costă 4 milioane de euro, sumă pe care niciun club nu a dorit să o ofere momentan. Totuși, cei de la CFR sunt convinși că Otele ar putea fi vândut în vară.

NapocaNews, Sursa foto – you tube