Gruparea sunită militantă Stat Islamic a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei, soldat cu cel puţin 40 de morţi şi peste 100 de răniţi.
  • „Combatanţi ai Statului Islamic au atacat o mare adunare de creştini în oraşul Krasnogorsk, la periferia capitalei ruse, Moscova, şi au ucis şi rănit sute de oameni şi au provocat o mare distrugere în acest loc înainte de a se retrage la bazele lor într-o manieră sigură”, a informat agenţia Amaq, organul de propagandă al organizaţiei, pe canalul de Telegram, potrivit EFE.

Agenţia RIA a transmis că se presupune că indivizii implicaţi în atac sunt în libertate. Potrivit portalului media rus Fontanka, printre cei împuşcaţi se numără şi copii. Sala de spectacol are o capacitate de 6.200 de locuri

5 atacatori cu mitraliere

Bărbaţi înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au deschis vineri focul asupra mulţimii la un concert desfăşurat la sala Crocus City Hall de lângă Moscova, a anunţat serviciul federal de securitate al Rusiei, FSB. Ulterior, s-au înregistrat două explozii și acoperișul clădirii a ars, o parte prăbușindu-se.

Toate biletele la spectacol fuseseră vândute pentru această sală, situată într-o suburbie vestică a Moscovei, aflată în apropierea unui mall care se numeşte tot Crocus City. Sala de spectacol are o capacitate de 6.200 de locuri.

Coordonarea acțiunii de salvare și de reacție a fost preluată de președintele rus Vladimir Putin

Membrii trupei ruse de rock Piknic au scris pe Instagram că sunt „vii și în siguranță”.

NapocaNews