Joi, 28 martie, la ora 17, în Sala Armelor din cadrul Cercului Militar din Cluj-Napoca, are loc ședința lunară a cenaclului Ligii Scriitorilor, condus de scriitoarea profesor Voichița Pălăcean Vereș.

Ședința se va desfășura sub semnul zodiei poetului Nichita Stănescu, la 81 de ani de la nașterea poetului, născut la 31 martie 1933 la Ploiești.

În program: Al.Florin Țene, președintele național al Ligii Scriitorilor și fondatorul acestei organizați profesionale, își va prezenta noile sale cărți apărute în colecția “Cărticica de buzunar”, intitulate:”Trădarea la români “, “Rolul culturii în ciocnirea civilizațiilor și a războaielor din prezent “, “Minciuna la români “, inclusiv cartea scriitoarei din Târgu Mureș Liliana Moldovan intitulată: “Al.Florin Țene-o viață în slujba culturii-82. “, apărută în aceași colecție. Acesta va prezenta revista POEZII PENTRU SUFLETUL MEU din Canada, numerele 13 și 14 pe 2023.Reviste internaționale de literatură română, editate de Mihael CD și Johnny Ciatloș-Deak.

Al.Florin Țene va premia pe scriitorii: Iulian Patca, Vpochița Pălăcean Vereș, Luci Elena Locusteanu, Antonia Bodea, Gavril Moisa și Vasile Dan Marchiș cu câte un pachet din cărțile sale, apărute în ultima perioadă, pentru întreaga activitate în promovarea culturii române și contribuție în buna desfășurare a activităților Ligii Scriitorilor.

Președintele național al Ligi Scriitorilor va da citire Protocolului de colaborare între Asociacion Socio-Cultural Romanati din Spania și Liga Scriitorilor, document ce conține 5 capitole, fiind semnat de Președintele Socio-Cultural Romanati din Spania, Giani Mircea Florescu și din Partea Ligi Scriitorilor de dr.Ionuț Țene, vicepreședinte al acestei asociații profesionale. Protocolul prevede organizarea de activități culturale pentru promovarea culturii române în rândul românilor, și nu numai, din Spania și România.Promovarea imagini României în Spania, a imaginii comunități românești din Andalucia, a valorilor comunități românești din diaspora, precum și întărirea legăturilor dintre România și comunitatea românească din Andalucia, Spania.

În continuare scriitoarea profesor Antonia Bodea va vorbi despre viața și opera poetului nepereche Nichita Stănescu.

Al.Florin Țene va recita câteva poezii ale lui Nichita Stănescu, pe care l-a cunoscut în anii 1967 la București în compania scriitorului Victor Rusu și poetul Anghel Dumbrăveanu.

Scriitoarea profesor Luci Elena Locusteanu va susține tradiționala rubrică “Memoria calendarului. “

În cadrul ședinței va fi lansat noul număr al revistei”Agora literară “ de către redactorul șef Iulian Patca.

Vor urma discuți.

 

Victor Roșianu