Serghei Narîşkin, șeful serviciului rus de informații externe – SVR – a declarat marți că orice militar francez trimis în Ucraina pentru a ajuta la lupta împotriva Rusiei va fi o țintă prioritară pentru trupele ruseşti, a informat agenția de presă TASS.

„Acesta (un eventual contingent francez) va deveni o țintă prioritară și legitimă pentru atacurile forțelor armate ruseşti. Asta înseamnă că îi va aştepta soarta tuturor francezilor au venit vreodată pe teritoriul lumii rusești cu sabia”, a spus Narîşkin (n. r.: cu aluzie la Napoleon), relatează Rador Radio România.

Franța pregătește circa 2.000 de oameni pentru a fi trimiși în Ucraina (Serghei Narîşkin).

Partea rusă deține informații că Franța pregătește deja un contingent militar pentru a fi trimis în Ucraina, în etapa inițială acesta va fi format din circa 2.000 de oameni, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse, Serghei Narîşkin, într-un comentariu pentru TASS. „Actualei conduceri a țării (a Franței – nota TASS) nu-i pasă de moartea francezilor de rând și de preocupările generalilor. Potrivit datelor deţinute de Serviciul de Informații Externe din Rusia, un contingent este deja pregătit pentru a fi trimis către Ucraina.În stadiul inițial, acesta va fi format din circa 2.000 de oameni” – a subliniat Narîşkin.

Potrivit afirmaţiilor directorului Serviciului rus de Informații Externe, militarii francezi se tem că o subunitate atât de semnificativă nu va putea fi transferată neobservat în Ucraina și staționată acolo. „Astfel, va deveni o țintă legitimă prioritară pentru atacurile din partea Forțelor Armate Ruse. Aceasta înseamnă că va avea soarta tuturor francezilor care au venit vreodată pe teritoriul Lumii Ruse cu o sabie” – a conchis Narîşkin.

Serghei Narîşkin a mai declarat că Emmanuel Macron nu recunoaște moartea francezilor în Ucraina de teama protestelor

Președintele Franţei, Emmanuel Macron, amână recunoașterea morții soldaților francezi în Ucraina, temându-se de noi proteste pe fondul protestelor în desfăşurare ale fermierilor, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse, Serghei Narîşkin, într-un comentariu pentru TASS.

„Mai devreme sau mai târziu, Macron va trebui să dezvăluie adevărul neplăcut, însă se va strădui să întârzie cât mai mult „mărturisirea”. După cum se spune la Palatul Élysée, numărul morților francezi „a depășit deja un prag semnificativ din punct de vedere psihologic”. „Publicarea unor astfel de date sensibile poate provoca cetățenii la proteste, mai ales pe fondul protestelor masive antiguvernamentale ale fermierilor în desfăşurare în întreaga țară” – a subliniat Narîşkin.

NapocaNews