Preşedintele AUR, George Simion, anunţă că partidul pe care îl conduce va depune un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal, astfel încât să fie pedepsiţi cei care acţionează pentru înstrăinarea resurselor naturale ale ţării.

Simion menţionează, într-o postare pe Facebook, că procesul de la Washington pentru despăgubiri de circa 7 miliarde dolari pretinşi de la România ca urmare a rezilierii contractului de exploatare a aurului din Munţii Apuseni arată „ce consecinţe pot avea corupţia monstruoasă şi trădarea” de ţară.

„Pentru a preveni asemenea fapte Alianţa pentru Unirea Românilor va depune un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal. Astfel, AUR propune reintroducerea în Codul Penal a articolului privind pedepsirea infracţiunii de subminare a economiei naţionale. Acest articol a fost abrogat de către vechile partide, PNL, PSD, pentru a putea prăda şi vinde Ţara fără a putea fi pedepsite. La articolul din Codul Penal privind infracţiunea de trădare AUR va propune şi pedepsirea faptei cetăţeanului român care acţionează pentru înstrăinarea resurselor naturale ale României”, scrie liderul AUR, pe Facebook.

El adaugă că au fost demnitari români care în ajunul procesului „au creat aparenţa falsă” că reclamanţii vor câştiga 7 miliarde dolari din procesul intentat României, pentru că statul român ar pierde.

„Îl rog pe Marcel Ciolacu să nu felicite pe nimeni, ci să se apuce de treabă! Nu este meritul lui nicidecum pentru câştigarea acestui proces. Datoria oricărui prim-ministru, actual şi viitor, este de a pune în valoare uriaşul patrimoniu existent la Roşia Montană precum şi a folosi resursele naturale ale Ţării DOAR în interesul românilor, nu al străinilor, indiferent dacă au activitate economică sau doar speculează pe bursele de capital”, mai scrie Simion.

Guvernul a informat vineri seară că România a obţinut câştig de cauză în dosarul Roşia Montană, judecat la Curtea de arbitraj internaţional de la Washington (ICSID) contra companiei Gabriel Resources.

NapocaNews