Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a publicat joi Agenda catehetică pentru anul 2024. Printre temele propuse se numără subiecte precum: provocările adolescenței, dependența sau etapele iubirii, titrează Basilica.

Tematica agendei eparhiale catehetice este în acord cu programul cadru dedicat Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anului comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți și își propune să vină în sprijinul centrelor de catehizare parohiale.

Una dintre temele propuse în luna februarie este „Cum să trăiesc iubirea la vârsta mea? – etapele iubirii”, în cadrul căreia tinerii vor învăța cum să se raporteze la sentimentele lor.

Cei care vor participa la a treia cateheză din luna aprilie vor putea învăța despre „Pocăința în viața spirituală a adolescentului. Aspecte practice”.

În luna septembrie, una din temele tratate se referă la dependențe. Tema „Capcane în drumul libertății? – dependența de comportamente/substanțe (cauza și efectul adicțiilor)” se adresează atât tinerilor, cât și persoanelor adulte.

Pentru îndeplinirea agendei catehetice propuse, eparhia oferă și materiale suport dedicate Programului catehetic anual: Postul Mare – Răstignirea duhovnicească; Postul Adormirii Maicii Domnului – Cultul Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă și Postul Crăciunului – Crăciunul, sărbătoare a păcii.

Catehezele vor fi susținute de preoți sau de profesorii de religie la nivelul centrelor de cateheză parohiale din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Implementarea de agende catehetice personalizate în fiecare eparhie are loc pentru prima dată anul acesta, fiind rodul Congresului „Hristos împărtășit copiilor” de anul trecut.

NapocaNews