Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat ieri 4,5 milioane euro pentru structurile sportive în 2024, cu 25% mai mult față de anul trecut. Finanțările pentru sportul clujean au crescut de 7 ori din 2012 până acum, a anunțat primarul Emil Boc.
În cadrul ședinței de Consiliu local din 15 aprilie au fost aprobate finanțările pentru 37 de asociații și structuri din municipiu care activează în domeniul sportului. Suma din acest an, 21.875.000 lei – aproximativ 4,5 mil. euro – este cea mai mare de până acum pentru susținerea activităților sportive.
Prin această politică publică – prin care municipalitatea sprijină activitatea sportivă – urmărim să contribuim la creșterea calității actului sportiv din Cluj-Napoca și la susținerea a cât mai multe tipuri de sporturi și activități sportive.
Investițiile în sport sunt prioritare pentru Primăria Cluj-Napoca, iar clujenii au creat de-a lungul timpului o comunitate care iubește și respectă sportul. Finanțările nerambursabile pentru structuri sportive se adaugă investițiilor pe care municipalitatea le-a făcut în ultimii ani pentru susținerea sportului de masă: bazele sportive cu acces gratuit, zone cu aparate de fitness prin toate cartierele orașului, piste de biciclete, zone cu terenuri de sport în noile proiecte de parcuri, extinderea zonelor verzi etc.
Dacă în 2012, alocările pentru sport au fost în valoare de 600.000 euro, suma a crescut de 7 ori în 2024, la 4,5 milioane euro.
Radu Ștefan