Motorina și benzina e la mare preț în Berlin. În loc să interzică vânzarea maşinilor cu motoare pe combustie începând din 2035, Uniunea Europeană ar trebui să lase piaţa să decidă între vehiculele electrice şi vehiculele alimentate cu biocombustibili sau combustibili sintetici, a declarat ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, titrează Businessmagazin.ro.

Nu există doar e-mobilitate, care este fascinantă, există şi alternative„, a declarat Lindner într-un interviu acordat ziarului german Augsburger Allgemeine.

Piaţa ar trebui apoi să decidă ce este economic şi ce doresc consumatorii, nu politicienii şi funcţionarii publici„, a adăugat liderul liberalilor germani, potrivit Politico.

Anul trecut, UE a finalizat un proiect de lege care prevede interzicerea vânzării de maşini şi camionete noi pe motorină sau benzină din 2035.

Germania a depus un efort de ultim moment pentru a bloca legea, ajungându-se la un compromis care a permis o soluţie alternativă pentru carburanţi sintetici, o alternativă mai ecologică la benzină.

„Am reuşit să ne asigurăm că va exista o excepţie de la interzicerea motoarelor pe combustie în 2035 dacă vehiculele sunt alimentate cu combustibili sintetici”, a declarat Lindner.

„Dar ar trebui să mergem mai departe şi să ne concentrăm asupra deschiderii tehnologice în general (…) combustibilii lichizi sintetici şi biocombustibilii sunt, de asemenea, o modalitate de a obţine un climat prietenos”, a adăugat ministrul de Finanţe.

Lindner a menţionat, de asemenea, un proiect de lege privind normele fiscale germane care ar permite ca ceea ce el a numit „combustibilii prietenoşi cu mediul” să fie impozitaţi în acelaşi mod ca şi mobilitatea electrică, lucru care, în opinia sa, ar „trimite un semnal industriei că guvernul federal este serios în ceea ce priveşte libertatea tehnologică”.

NapocaNews