Iranul a atacat Israelul: Valuri de drone au fost lansate – Netanyahu s-ar fi ascuns într-un buncăr

Iranul ar fi lansat un atac împotriva Israelului cu zeci de drone, potrivit site-ului de știri Axios. Dronele ar putea junge în câteva ore pe teritoriul Israelului.

Nu există nicio declarație imediată din partea IDF cu privire la atac.

Iranul a amenințat că va ataca Israelul din cauza uciderii a șapte membri IRGC, inclusiv doi generali, în Damasc din Siria săptămâna trecută.

UPDATE 13 aprilie, ora 23.45: Sirenele vor fi activate în fiecare dintre zonele ameninţate de dronele iraniene, anunţă armata israeliană

Armata israeliană a transmis că Iranul a lansat o serie de vehicule aeriene fără pilot către Israel, iar durata de zbor a acestora până la teritoriul israelian va fi de câteva ore. Sirenele vor fi activate în fiecare dintre zonele ameninţate de drone, a precizat armata israeliană, adăugând că apărarea antiaeriană a Israelului este pregătită să gestioneze aceste atacuri.

UPDATE 13 aprilie, ora 23.40: Viteza dronelor iraniene este de 210 de kilometri pe oră

Surse iraniene au comunicat pentru ziarul din Qatar, Al-Arabi Al-Jadid, că armata iraniană şi Gărzile Revoluţionare au început să lanseze zeci de drone „sinucigaşe”, explodând, din provinciile Kermanshah şi Kurdistan din Iran şi din Irak. Aceste drone s-au apropiat de Siria şi Iordania şi se pregătesc să efectueze „atacuri cu rachete” iminente îndreptate către Israel, conform raportului.

NapocaNews