O declarație a Otiliei Tunaru, în reportajul TVR la Școala Junimea din Montreal, intitulat Lumea și noi: O poveste cu dor de România! – făcut în 15 iunie 2013.

,,Ne-am întoarce cu toată inima la plaiurile și valorile noastre și cu toată experiența ca să punem umărul la redresarea țării și să le acordăm copiilor o șansă în plus ca să fie într-o țară frumoasă, cu care ne-a înzestrat DUMNEZEU și în care poate că așa ne era dat să ne naștem și n-a fost întâmplător. Acum, plecată de acasă, îmi dau seama că-mi lipsește foarte mult România…și ca mine, vă asigur că sunt foarte mulți români.”

Așa este. Pentru românii adevărați, care n-au uitat să fie români nici afară pe toate meridianele globului, acolo de unde au fost alungați de o clasă politică rapace și hulpavă, proastă și iconștientă vis-a-vis de interesele țării și ale neamului românesc, Acasă rămâne Patria lor, România.

Ce ne facem însă cu aceia care ne judecă și ne fac trădători, pentru că am plecat? Nu sunt puțini din păcate, acei români! Și nu vreau să intru într-o polemică absolut cu nimeni, pe această chestiune.

Sunt pentru unirea tuturor românilor și nu pentru ură și dezbinare. Dar vreau să fac o observație.
Un român care a trăit în afară un mare număr de ani și care totodată n-a uitat să fie român(pentru că sunt și destui care din păcate uită de unde au plecat!) este și va fi mult mai util patriei sale, dacă s-ar întoarce.

Însă e nevoie de o clasă politică care să vrea și să încurajeze așa ceva. Afirm cu toată responsabilitatea că această clasă politică nu ne vrea. Vrea doar voturile noastre și cred că ne prostesc așa cum au făcut cu românii din țară. Se înșeală amarnic!

Gabriel Brânzaru

Otilia Sorina Tunaru, Bibliotecar specialist la una dintre instituțiile prestigioase din America de Nord, Biblioteca Națională Quebec, de peste 20 de ani. A lucrat de asemenea și în țară la Biblioteca Națională a României, 9 ani. Antreprenor cultural și antreprenor în învățământ, întemeietor de școală românească. A fondat și conduce Școala Junimea Română din Montreal, de peste 14 ani cu succese remarcabile. Onorată cu ,,Meritul Cultural pentru Învățământ” în grad de cavaler.