Protestele studențești pro-palestiniene se extind în Europa. La Universitatea Sorbona, poliția pariziană a intervenit pentru a-i dispersa pe manifestanții pro-palestinieni, care acuză Israelul de genocid în Gaza. Protestele din campusurile americane, unde pro-palestinienii și-au instalat corturi și au ocupat zone întregi, sunt departe de a se fi încheiat. Demonstranții cer ca universitățile să nu mai primească sponsorizări de la firme sau persoane fizice care au legături cu Israelul.

Zeci dintre studenții pro-palestinieni care protestau de zile întregi la Universitatea Tehnică din Blacksburg, statul Virginia, au fost luați pe sus de poliție. Corturile instalate în campus au fost date jos de poliție.

În aplauzele celor care se opun protestelor radicale puse la cale de o parte dintre studenți.

”Universităţile trebuie să respecte regulile existente. Ceea ce se întâmplă acum întrece orice limită. Sunt întru-totul pentru libertatea de expresie, dar ordinea publică trebuie respectată. Plus că unii studenţi se simt ameninţaţi de protestatari.”

Sute de arestări la universități din SUA, după manifestații pro-palestiniene masive

Campusurile studențești din Statele Unite sunt cuprinse de febra demonstrațiilor pro-palestiniene. Practic, în cele mai mari universități din Statele Unite, inclusiv Columbia sau Yale, au loc asemenea manifestații.

În tot mai multe centre universitare au loc contra demonstrații. Susținătorii Israelului și simpatizanții pro-palestinieni stau față în față, iar atmosfera se tensionează rapid.

Studenții au ieșit din nou la demonstrații, inclusiv la universitățile unde corturile fuseseră dezasamblate de poliție, zilele trecute. Susținătorii pro-palestinieni afirmă că vor continua să protesteze, sub diverse forme, până ce operațiunea israeliană din Gaza nu se va opri.

Noi susţinem umanitatea, nu banii. Conducătorii americani ţin cu Israelul pentru bani, sunt plătiţi. Noi i-am adus la putere, noi îi dăm jos.

Situația din campusurile americane, dominate de pro-palestinieni, e departe de a se fi calmat, deși autoritățile au intervenit în forță. Desființate într-un loc, taberele simpatizanților palestinieni reapar în altă parte.

NapocaNews