Bărbatul a fost depistat, miercuri, de polițiști în localitatea clujeană Bogata. „În cursul dimineții de ieri, 10 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul de Investigații Criminale și Biroul de Ordine Publică, alături de cei ai Secției 9 Poliție Rurală Turda, în urma unor activități investigative derulate au depistat în localitatea Bogata, comuna Călărași, un tânăr de 26 de ani, cetățean roman, care era urmărit de autoritățile austriece pentru infracțiunea de tâlhărie gravă și înșelăciune.

În fapt, în luna martie 2023, într-un oraș din Austria, alături de alți bărbați ar fi pătruns într-o bijuterie unde ar fi agresat fizic vânzătorul și ar fi sustras bijuterii și bani cauzând un prejudiciu estimat la peste 15.800 de euro.

De asemenea, acesta era cercetat pentru  infracțiunea de înșelăciune, ca urmare a faptului că în anul 2022 ar fi încheiat un contract de leasing cu o societate austriacă pentru un autovehicul estimat la 42.000 de euro, prezentând în acest context documente falsificate”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

După depistare, tânărul a fost lăsat în custodia poliștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.

A fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, fiind reținut pentru 24 de ore, în vederea continuării procedurilor de cooperare judiciară în materie penală.

Activitatea a beneficiat de sprijinul reprezentantului Ambasadei Austriei la București.

NapocaNews