Cluj-Napoca, România și Cahul, Republica Moldova sunt oficial orașe înfrățite, după ce, vineri, primarul Emil Boc a semnat, la Primăria Cluj-Napoca, acordul de înfrățire.

”Am semnat, în Sala de sticlă a Primăriei, acordul de înfrățire cu orașul Cahul din Republica Moldova, alături de primarul Nicolae Dandiș. Domnul primar și delegația sa sunt prezenți zilele acestea în orașul nostru pentru a participa la Conferința Anuală EUROCITIES, găzduită de Cluj-Napoca în perioada 29-31 mai.
Acest acord reprezintă o reafirmare a faptului că traseul european al Republicii Moldova este direcția corectă, că viitorul nostru este unul comun – uniți de valorile democratice, europene pe care le împărtășim – și sunt onorat că am reușit să formalizăm relația dintre orașele noastre. Sprijinul de la nivel local la nivel local este critic în vederea dezvoltării și întăririi comunităților noastre.
Datorită acestui acord de înfrățire, Cluj-Napoca și Cahul au oportunitatea de a colabora mai strâns ca până acum, atât în materie de proiecte culturale, cât și proiecte educaționale, sportive sau de tineret.
Mă bucur pentru această relație de înfrățire și sunt sigur că va fi un plus pentru comunitățile noastre”, a spus Boc.

Radu Ștefan