Cluj-Napoca: Întâlnire cu reprezentanții inițiativei globale OurCity – rețea de orașe dedicată creșterii bunăstării tinerilor.

”Orașul nostru este recunoscut pentru efervescența inițiativelor din sectorul de tineret și colaborarea dintre tineri / societatea civilă, administrație, mediul academic și mediul privat, care au dus la dezvoltarea unui ecosistem în domeniu cu impact semnificativ. Programe precum FIX Cluj – cel mai mare program din România pentru startup-uri realizate de tineri – sunt exemple concrete în acest sens.

Luni, 27 mai, am avut plăcerea de a primi la Primăria Cluj-Napoca delegațiile din orașele Barranquilla (Columbia), Koforidua (Ghana), Manta (Ecuador) și Tanga (Tanzania) conduse de primari, viceprimari și reprezentanți ai board-ului Fundației Botnar. Alături de cele patru orașe, Municipiul Cluj-Napoca face parte din rețeaua OurCity, o inițiativă a Fundației Botnar care are ca scop sprijinirea orașelor selectate din întreaga lume pentru a implementa programe coordonate care să valorifice tehnologiile digitale și inteligența artificială (AI) și să le transforme în locuri în care bunăstarea și oportunitățile tinerilor sunt asigurate. Vizita are loc în contextul întâlnirii anuale a rețelei OurCity care are loc la Cluj-Napoca în perioada 26 – 31 mai 2024 și reunește 46 participanți.

Temele principale abordate au inclus rolul tinerilor în procesul de luare a deciziilor în comunitate, modele de guvernanță, importanța promovării democrației. De asemenea, reprezentanții orașelor au împărtășit bune-practici și am discutat despre cum ne pregătim cât mai bine, împreună, pentru viitor – de la adaptarea la noile tehnologii și locuri de muncă bine plătite în slujbele viitorului la starea de bine pe care e important să o cultivăm.

Transmit încă o dată felicitări tuturor celor implicați în sectorul de tineret clujean!”, a declarat edilul Emil Boc.

NapocaNews